Sola Turn høst 2023

Hei alle i Sola Turn.

Vi har vært igjennom en meget spennende høst med mange kjekke arrangementer og bygging av splitter ny hall. Her kommer en liten oppsummering av høydepunktene som har vært i høst:

Camp Sola

Sensommeren ble kickstartet med Camp Sola. Vår årlige sommercamp som i år samlet 350 gymnaster fra hele landet i to uker. Campen er bygget på både utvikling av turntekniske egenskaper, men mest det sosiale. Det er tre treninger om dagen og veldig mange sosiale aktiviteter gjennom hele campen både mellom øktene og på kveldstid. Det som gjør denne campen spesiell er at alle gymnaster, trenere og frivillige virkelig føler at de er med som en enhet for å skape vennskap, utvikling og idrettsglede. Det hele avsluttes med en iskremdag som blir til en iskremkrig mellom både trenere, gymnaster og frivillige som ALLE synes er helt topp.

Faceoff

Nordens råeste turnshow kom tilbake til Sola Turn! Her kom de beste gymnastene fra hele Norden, samt et par utøvere fra andre land som Aserbajdsjan, Portugal og Frankrike.

Faceoff er et dansk konsept som har spredt deg til Norge og Sverige. Sola Turn ble valgt som den eneste arrangøren i Norge, og for et show det ble! Spektakulære hopp og triks, der publikum virkelig fikk gispet ifra seg. Det var lysshow, flammer og musikk som gjorde at dette ble noe av det råeste showet man finner innenfor turn, og kanskje idrett generelt i Norge i 2023. Arrangementet ble gjennomført med stor kvalitet og vi ønsker å takke de frivillige som stilte opp.

Norgesmesterskap TeamGym junior

5 av Sola Turn gymnastene som deltok under NM.

Sola Turn fikk det ærefulle oppdraget i høst å arrangere Norgesmesterskap Junior TeamGym. Hele 32 lag og foreninger var med, og ca 500 gymnaster deltok til sammen i det som ble det største NM på mange år. Sola Turn hadde med tre lag som gjennomførte konkurransen med finfin innsats, som resulterte i et meget godkjent resultat. Gjennom helgen var det innom 750 publikummere som fikk overvære en utrolig flott og underholdende konkurranse. Det hele ble en stor suksess for hele klubben, og vi har bare fått flotte tilbakemeldinger fra forbund og de deltakende klubbene. Det er takket være dere samarbeidspartnere og ikke minst frivillige som stilte opp som jobbet utrettelig hele helgen for at dette ble den suksessen det ble.

750 tilskuere fikk med seg turning av høy klasse under NM.

Juleoppvisning

Fornøyd kar med sjokolademedaljen.

Det siste store arrangementet for oss i år var juleoppvisningen. Her får alle treningsgruppene i klubben anledning til å vise frem det de har lært i år, samt en koreografi som er juleinspirert. Oppvisningen startet med de minste (1 – 5 år). De gikk igjennom flere kjekke aktiviteter ute i hallen som til slutt endte med en veldig kjekk sjokolademedalje til alle.

De eldre gruppene hadde virkelig jobbet godt inn mot oppvisningen, de viste utrolig mye flott koreografi med dans og turning.

Under juleoppvisningen var det innom hele 900 personer som kom for å se sine slektninger og bekjente vise seg frem i en flott pyntet hall med lys og juletrær overalt. Vi er sikre på at alle som var innom hallen denne dagen kjente på den fantastiske julestemningen gymnastene fikk frem under dagen.

Ny hall

Prospekt av den nye hallen

I februar står den nye hallen klar! Rivningen av den gamle Turnhallen fra 1960 skjedde i april i år, og vi kjenner på oss at det virkelig nærmer seg åpning. Hallen skal bestå av en ny stort basishall, tre mindre haller, e-sport rom og et fullt utstyrt styrkerom. Hallen skal i utgangspunktet være forbeholdt breddepartiene i klubben.

Den nye hallen kommer til å gi hele klubben et stort løft med tanke på medlemstall, men ikke minst for å holde medlemmer enda lengre i klubben vår. Vi vil fortsette å jobbe med aktivitet og idrettsglede for barn, ungdom og voksne i Sola og omegn.

Sola Turn har ansatt flere personer denne høsten, slik at vi kan drifte og administrere to bygg og en voksende medlemsmasse. Vi har faktisk syv personer administrativt ansatte i klubben! Vi er virkelig godt rustet for den spennende tiden som venter oss.

Vi ønsker å gi en stor takk til medlemmer, trenere, ansatte, foreldre og ikke minst til alle frivillige som virkelig har stått på under hele høsten.

Mvh

Administrasjonen og styret